Popis
Chcete se přiblížit s vámi připravovaným pastrami těm, která se podávají v New Yorku? V Angus & Oink připravili tuto nakládací směs pro domácí přípravu pastrami, kterou je vhodné po naložení doplnit kořenící směsí na pastrami.
Složení: sůl, cukr, koriandr, česnek, bobkový list, zázvor, česnek, nové koření, papričky Ancho, jalovec, E250, E251, E301.
Postup přípravy: Na maso rovnoměrně aplikujte naládací sůl v objemu 5% hmotnosti masa (na 3kg hrudí tedy 150 g nakládací soli). Maso zavakuujte v sáčku a vložte do lednice. Doba nakládání je 1 den na 1,2 cm tl. masa plus další 1-2 dny navíc. (Např. tedy na 4 cm vysoké hrudí to je cca 3,5 dne + 1 až 2 dny navíc). Maso pak důkladně opláchněte tekoucí vodou, osušte a nechte na mřížce ještě 2 dny oschnout v lednici. Následně důkladně okořeťe maso kořenící směsí na pastrami. Pastrami připravujte ve smokeru nebo na páře.
vystačí na naložení 6 ks masa
obsahuje dusičnany
neobsahuje žádné alergeny